Наречен Господин, реж. Д. Тенев

Наречен Господин, реж. Д. Тенев

01

Господин

Според тълковния речник „господин“ е дума, която се използва за назоваване на който и да е непознат мъж или мъж, чието име говорещият не знае. Та…Кой е този непознат нам господин?

Господин е име на млад мъж, притежаващ лама (бозайник от семейство “Камилови”), чрез която изкарва прехраната си.Един ден, докато се разхожда с любимото си животно по булевардите на града, той се натъква на активисти от „Грийнпийс“, които го обвиняват в „долна робска експлоатация“ на бозайника и му го отнемат.Господин попада в труден момент от живота си, той е в шок. Търсейки подкрепа и разбиране, младият мъж постепенно остава сам и осъзнава, че без пари в съвременното общество си никой…

02

ТА...

Кой е този непознат нам господин?

Това е човекът, който има смелостта да бъде себе си, въпреки очакванията на обществото.

04

Автор ▸ Филип Льоле

Превод ▸ Гергана Димитрова

Режисьор ▸ Дамян Тенев

Участват ▸ Емона Илиева, Мартин Христов, Валери Георгиев

Сценограф ▸ Радостина Тодорова

Музика ▸ Natuch speaker

Вземи своя билет в eventim.bg

Фотограф: Георги Сиркатов

Филип Льоле е роден през 1978 г. в Равенсбург, областта Баден – Вюртенберг. Следва немска литература, история, театрознание и медийни науки в университета в Ерланген и в Рим. Пише първите си пиеси още докато е студент, прави опити в журналистиката и киното.За пиесата „Наречен Господин“ авторът е отличен с поощрителна награда на Федералния съюз на немската индустрия и е номиниран за наградата за драматургия на престижния Фестивал за нова немскоезична драматургия в Мюлхайм.През 2007г. със същата пиеса Филип Льоле печели награда на берлинския фестивал Theatertreffen-Stückemarkt. Между 2008 и 2010 г. става щатен автор в театъра „Максим Горки“ в Берлин, а през театралния сезон 2011/2012 в Националния театър в Манхайм.

Scroll to Top